EINDHOVEN - Met een speciale thema uitzending van het opsporingsprogramma Bureau Brabant en een pagina op onze website gaan we op zoek naar de identiteit van 36 relschoppers in Eindhoven. Deze personen worden allemaal verdacht van betrokkenheid bij de rellen die op 24 januari in de Eindhovense binnenstad plaats vonden.

Thema Uitzending
Op woensdag 3 maart wordt bij de regionale Omroep Brabant een speciale uitzending van ons opsporingsprogramma Bureau Brabant uitgezonden. Deze uitzending gaat in zijn geheel over de rellen in Eindhoven van zondag 24 januari. Daarbij wordt het publiek aan de hand van (bewegende) beelden om herkenning gevraagd van drieëntwintig personen van wie wij denken dat ze betrokken zijn geweest bij de rellen. Kijk en help ons mee de verantwoordelijken aan te houden!

Website
Ook op de website van de politie (www.politie.nl) worden beelden van verdachten getoond. Dat gaat om de drieëntwintig verdachten die ook in Bureau Brabant naar voren komen en nog 13 anderen. In totaal vragen we het publiek dus om de herkenning van 36 nieuwe verdachten. Deze pagina met foto’s gaat tegelijkertijd met de eerste uitzending online.

Woensdagavond om 18.15 uur is de eerste thema uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot donderdagmiddag 17.00 uur.

Twee minderjarigen melden zich
Wij riepen betrokkenen bij de rellen al eerder op om zichzelf te melden. Diverse verdachten meldden zich, maar lang niet iedereen gaf gehoor aan onze oproepen. Zoals een zevental minderjarig ogende jongens die bij de rellen in Eindhoven betrokken zijn geweest. Wij gaven hen vorige week een laatste meldkans door hun foto’s onherkenbaar te tonen. Zij konden zich tot maandag 1 maart 12.00 uur melden. Inmiddels hebben twee van hen zich gemeld. Het gaat om minderjarige jongens uit Waalre en Nuenen. Zij komen dus niet in de thema uitzending van Bureau Brabant op 3 maart. De andere vijf worden wel herkenbaar getoond.

Meld jezelf!
Het onderzoek naar de rellen in Eindhoven is nog steeds in volle gang. De politie beschikt daarbij over zeer veel beelden. Een groot deel daarvan is door burgers zelf bij ons aangeleverd en daar zijn we heel blij mee. De komende tijd blijven we de hulp inroepen van het publiek om relschoppers te identificeren. Was je bij de rellen betrokken? En wil je voorkomen dat je in beeld komt? Meld je zelf dan bij de politie.