EINDHOVEN - Op 20 januari 2021 schoot de politie op de Bisschopsmolen in Eindhoven een inbreker neer. Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant heeft besloten om de agent niet te vervolgen omdat er sprake was van een acute noodsituatie.

Rond 10.00 uur die ochtend kreeg de politie een melding van een inbraak bij een woning aan de Bisschopsmolen. In het huis troffen ze een man, die zichzelf verwondde met een mes en daarna het mes niet liet vallen. Om aan de dreigende situatie een eind te maken, werd een waarschuwingsschot gelost en pepperspray gebruikt. De man gooide het mes vervolgens richting de agenten en pakte een schaar uit de woning. Hij dreigde zichzelf opnieuw te verwonden en kwam steeds dichter bij de agenten die geen kant meer op konden. Een van hen was genoodzaakt de man in zijn been te schieten, waarna hij kon worden overmeesterd.

De Rijksrecherche heeft het gebruik van het vuurwapen door de agent onderzocht. Uit het onderzoek is gebleken dat de agenten niet konden ontkomen aan het dreigende en verwarde gedrag van de man en dat er sprake van was een noodsituatie die het schieten op het been van de verdachte rechtvaardigde. De agent wordt daarom niet vervolgd en is van die beslissing inmiddels op de hoogte gebracht.