EINDHOVEN - Op de Anthony Fokkerweg in Eindhoven is vannacht een bestelbusje aangetroffen met daarin enkele vaten waaruit chemicaliën lekten. Vermoedelijk gaat het om drugsafval. Wij doen verder onderzoek.

Rond 1.30 uur kwam de melding binnen dat op de Anthony Fokkerweg een bestelbusje stond met de alarmlichten aan en geopende deuren. Er waren geen personen bij de bus aanwezig. Collega’s van de Koninklijke Marechaussee kwamen als eerste bij het busje aan en zagen dat er een vloeistof uit de laadruimte lekte. Ook roken ze een sterke chemische lucht.

Daarop is uit veiligheid direct een ruime afzetting rond het busje gecreëerd. Uiteindelijk konden specialistische medewerkers van de brandweer de inhoud van de bus bekijken. Daarin bleken diverse vaten staan die grotendeels leeg waren. Wel lekte er nog uit diverse vaten een bijtende vloeistof op het wegdek.

Onderzoek
Het busje is door de brandweer afgespoten en vervolgens weggetakeld. Vandaag doen specialisten van de politie verder onderzoek naar de herkomst van de bus en de aard van de chemicaliën. Gelet op de omstandigheden gaan we er vanuit dat het een dumping van drugsafval betreft. Mogelijk dat daarbij iets mis is gegaan, waardoor de daders moesten vluchten en de bus zo hebben achter gelaten.

Er is vannacht in de omgeving van de bus nog gezocht naar mogelijke verdachten, maar er werd niemand aangetroffen. Ook wordt vandaag bekeken of er mogelijk bruikbare camerabeelden zijn die we kunnen gebruiken voor het onderzoek.

Getuigen
We zijn op zoek naar mogelijke getuigen.Dast kan gaan om mensen die mogelijk hebben gezien dat er afval gedumpt wordt of die rond 1.30 uur verdachte zaken hebben gezien in de omgeving van de Anthony Fokkerweg. Iedereen die iets weet dat kan helpen mag zich bij ons melden. Dat kan via 0900-8844 of via het bijgevoegde tipformulier. Anoniem melden kan ook: via 0800-7000 of op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Melden is belangrijk!
Drugsafval wordt door criminelen zonder pardon gedumpt. Wat als jouw hond tijdens het uitlaten door

het bijtende zuur uit lekkende vaten loopt? Het giftige drugsafval komt in de grond en ons oppervlaktewater terecht; ook in sloten waar koeien uit drinken. Het opruimen van dit afval en het aanpakken van de vervuilers kost jaarlijks honderdduizenden euro’s en dat betalen wij allemaal. Zie jij een vreemde situatie, schroom dan niet en meld