EINDHOVEN - De politie heeft twee aanhoudingen verricht na een melding van een schietincident aan de Rode Kruislaan in Eindhoven. Bij het schietincident raakte een man zwaargewond. Het slachtoffer is een 41-jarige man uit Eindhoven. Hij is later aan zijn verwondingen overleden. We zijn concreet op zoek naar camerabeelden van het incident en bijvoorbeeld de vluchtroute.


De man werd zondagavond 23 juni rond 19.30 uur neergeschoten. Meerdere hulpdiensten ontfermden zich over het slachtoffer en hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Onderzoek

De politie startte direct een groot onderzoek naar de schietpartij. Ook werd er volop naar de verdachten gezocht. Al snel troffen we op de Parcivalstraat een auto aan die in verband werd gebracht met het incident. In de omgeving werden twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee 19-jarige jongemannen uit Eindhoven. Zij zijn overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek.

Op de plek van het schietincident en op de locatie van de aangetroffen auto werd een plaats delict ingericht. Rechercheurs en forensische opsporing zijn tot vanochtend bezig geweest met onderzoek op deze locaties. We verzamelen en analyseren op allerlei mogelijke manieren informatie. Zo hopen we met getuigen te spreken en met camerabeelden zicht te krijgen op de mogelijke route die de daders hebben afgelegd. Alle puzzelstukjes zijn in dit onderzoek belangrijk voor het onderzoeksteam om een compleet beeld te krijgen wat zich nu precies heeft afgespeeld.

Weet u meer?

Woont u in de omgeving van de Rode Kruislaan en Parcivalstraat en heeft u bewakingscamera’s hangen, een deurbelcamera of een dashcam? En wilt u het onderzoek verder helpen? Bekijk dan de beelden van zondagavond 23 juni tussen 19.30 en 20:00 uur dan eens terug. Mogelijk staan de verdachten op het beeld. Deel deze beelden dan met ons via onderstaande tipformulier. Heeft u andere belangrijke informatie voor de recherche? We horen het graag! Alle informatie is welkom. Anoniem kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.