BUDEL - De rechtbank Oost-Brabant heeft een 28-jarige man uit Budel veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden. Hij stal een fles drank uit een supermarkt en maakte zich schuldig aan forse aanranding van 4 vrouwen.


In mei 2022 vergreep de man zich aan 3 willekeurige vrouwen in Maarheeze. Vervolgens ging hij naar een supermarkt en verliet de winkel met een fles watermeloenlikeur zonder ervoor te betalen. Na de winkeldiefstal maakte hij zich nog eens schuldig aan aanranding van 1 vrouw.

Bij een van de slachtoffers sloeg hij een arm om haar nek en greep naar haar borsten. Bij de anderen greep de man naar het achterste van de slachtoffers waarbij hij ruw met zijn hand op of tussen de billen ging.

Forse aanrandingen

De seksueel getinte handelingen van de man kwamen bij alle slachtoffers in grote lijnen overeen. Afzonderlijk van elkaar schetsen zij namelijk een sterk vergelijkbaar beeld: de handelingen kwamen uit het niets, de man leek niet aanspreekbaar en hij moest lachen na de aanrandingen.

Bij de verklaringen is niet gebleken dat de slachtoffers elkaar kenden en er is geen reden om aan te nemen dat zij hun verklaringen op elkaar hebben afgestemd. Door het plegen van de seksueel geladen, forse aanrandingen maakte de man ernstige inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de slachtoffers.

Celstraf

De rechtbank ziet dat de strafbare feiten grote onrust veroorzaakten in de plaatselijke gemeenschap. Onder toeziend oog van winkelend publiek heeft de man midden op de dag in het centrum van Maarheeze op schaamteloze wijze 4 vrouwen aangerand. Een van de vrouwen was ouder dan 80 jaar.

Voor de slachtoffers moet dit uiterst vernederd zijn geweest. Met zijn gedrag heeft hij groot disrespect en brutaliteit laten zien. Op zitting verklaarde de man dat dit bij wijze van grap is gebeurd. De rechtbank concludeert dat hij de ernst van het door hem aangedane leed kennelijk niet inziet.

Al met al legt de rechtbank een zelfde straf op als geëist door de officier van justitie: een gevangenisstraf van 12 maanden waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Daarnaast moet de man een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers.