BEST - In een bedrijfspand aan de Dieze in Best is dinsdagmiddag 28 november een grote hoeveelheid chemicaliën aangetroffen. Vermoedelijk waren deze bedoeld voor de productie van synthetische drugs.

Medewerkers van de gemeente deden een controle in het pand. Zij werden daarbij ondersteund door een politiemedewerker. In een afgesloten ruimte troffen zij een groot aantal zakken en jerrycans aan. De politiemedewerker herkende daarbij direct de typische geur van chemicaliën die gebruikt kunnen worden voor de productie van synthetische drugs.

Aanhouding

Daarop is de situatie direct bevroren en alle mensen moesten naar buiten. Een 51-jarige man uit Best die in het pand aanwezig was, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij zit nog vast voor verder onderzoek.

Verder onderzoek

Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn ter plaatse gekomen en hebben verder onderzoek gedaan. Er bleken honderden kilo’s en liters aan chemicaliën opgeslagen te liggen. Uiteindelijk zijn deze rond 20.30 uur veilig afgevoerd en werd het pand weer vrij gegeven. Uiteraard doet de politie verder onderzoek.