BREDA/MILL/KAATSHEUVEL/VELDHOVEN - Op 22 augustus 2021 vond er een wilde achtervolging plaats in Kaatsheuvel. Het waren autodieven die op de vlucht waren voor de beveiliging van een beveiligd parkeerterrein. Toen het zelfs met 130 km per uur ging, besloten zij de achtervolging vanwege de veiligheid te stoppen. Twee verdachten zijn vastgelegd op camera. Vanavond in Bureau Brabant tonen we de beelden.

Nadat een Volkswagen Passat het beveiligde parkeerterrein oprijdt, registreert de camera twee mannen. Ze lopen op hun gemak het terrein op, maar met verkeerde bedoelingen. Een zwarte Audi wordt door hun gestolen. En dan volgt dus die achtervolging, waarbij de daders er met ontzettend hoge snelheid vandoor gingen. Veel plezier hebben ze niet gehad van de Audi, want die werd drie dagen later hier in de Louise de Colignystraat teruggevonden. Wij zoeken de daders.

Politie pakt handel illegaal vuurwerk aan
Ook al is er een vuurwerkverbod, het weerhoudt criminelen niet te handelen in gevaarlijk illegaal vuurwerk. Duizenden kilo’s nemen we in beslag. Bijvoorbeeld in Tilburg, waar we in september maar liefst 3700 kilo illegaal zwaar vuurwerk in een vrachtwagen vonden. In de afgelopen jaren is illegaal vuurwerk ook steeds zwaarder geworden. En daarmee ook gevaarlijker. We zien dat terug in het letsel dat ook steeds erger wordt en zelfs dodelijke slachtoffers die vallen ten gevolge van verkeerd gebruik, of slechte kwaliteit vuurwerk. En dan hebben we het nog niet gehad over de milieuschade door het almaar zwaarder wordende vuurwerk. Vanavond tonen wij een reconstructie over de aanpak van illegale vuurwerkhandel.

Spoofing in Mill Sint Hubert
Ook vandaag hebben we weer een spoofing zaak voor u. Deze man doet zich voor als bankmedewerker. Hij komt een pinpas ophalen bij een slachtoffer dat eerder is gebeld, door een crimineel die zich ook voordeed als nep bankmedewerker.

Diefstal motor in Veldhoven
Ook tonen we beelden uit een parkeergarage in Veldhoven. Drie mannen hebben het voorzien op een motor en staan op beeld.

Uitzendingen
Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.