EINDHOVEN - De politie heeft vandaag een 19-jarige man uit Eindhoven aangehouden in verband met een onderzoek naar betaalverzoekfraudes.


De man wordt ervan verdacht tientallen mensen op deze manier geld afhandig gemaakt te hebben. De slachtoffers ontvingen een via WhatsApp een betaalverzoek en het verzoek om hun rekening te verifiëren. Via een link kwamen zij op een website terecht waarin gevraagd werd om o.a. hun bankpasgegevens om in te vullen. Met die informatie werd door de verdachte geld van deze rekening gehaald.

Preventie
Klik nooit op een link die je via WhatsApp, mail of sms krijgt van iemand die je niet kent. Dat is het belangrijkste advies dat we kunnen geven in deze fraudezaak. Betaling kun je het beste doen via veilige kanalen of contant bij aflevering van de gekochte spullen. De politie waarschuwt geregeld voor allerlei (nieuwe) vormen van fraude en/of cybercrime.

Themapagina cybercrime
Op deze themapagina is veel informatie te vinden over cybercrime. Doe in elk geval altijd aangifte van cybercrime. Jouw aangifte is van groot belang voor de kwaliteit van opsporing en vervolging. Daarnaast haalt de politie uit aangiftes veel informatie, die gebruikt kan worden voor kennis en onze informatiepositie vergroot op het gebied van cybercrime.