Eindhoven - De politie hield vannacht om 3.30 uur een 31-jarige Eindhovenaar aan in zijn woning. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij met dodelijke afloop eerder op de avond op de Woenselse Markt waarbij een 28-jarige man uit het Belgische Turnhout is komen te overlijden.

Rond 22.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van een steekincident bij een horecagelegenheid op de Woenselse Markt. De verdachte was niet meer aanwezig en was er te voet ervandoor.
Toen de collega’s arriveerden troffen ze de zwaargewonde man aan op straat. Een traumaheli kwam ter plaatse en ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd de man te reanimeren. Hij overleed uiteindelijk ter plaatse.

Onderzoek

Door de politie is direct een groot onderzoek opgestart. Door de technische recherche is op straat sporenonderzoek verricht en er zijn direct getuigen gehoord. Ook is gekeken of er mogelijk bruikbare camerabeelden beschikbaar zijn. Uit dit eerste onderzoek kwam al vrij snel een mogelijke verdachte naar voren. Deze 31-jarige man uit Eindhoven werd vervolgens door de politie aangehouden in zijn woning.

Getuigen

Het onderzoek is nog in volle gang. Er is nog veel onduidelijk over de exacte aanleiding van het incident. We zijn daarom ook nog op zoek naar mensen die ons kunnen helpen. Ten tijde van het incident waren er veel mensen op straat en het terras van de horecagelegenheid aanwezig. We spreken graag met mensen die iets kunnen vertellen over de aanleiding van het incident en de steekpartij zelf. Ook mensen die de verdachte even later hebben zien vluchten kunnen zich melden. Dat kan via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl).

Slachtofferhulp

We realiseren ons dat veel van deze getuigen een vreselijk incident hebben gezien en daar mogelijk nog last van kunnen hebben. Hen wijzen we graag op de mogelijkheid van slachtofferhulp: www.slachtofferhulp.nl.