Eindhoven, Bergen op Zoom, Willemstad, Bladel: - In Bureau Brabant vragen we maandag 2 november aanstaande weer uw hulp in bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven zoals een straatroof in Eindhoven en een brandstichting nabij een appartementencomplex in Bladel. Maar ook is er in het programma aandacht voor phishing en een drugsdeal.Straatroof in Eindhoven

Een 21-jarige vrouw loopt op zaterdag 11 juli 2020 omstreeks 23.40 uur over het 18 Septemberplein in Eindhoven. Ze draagt een handtas over haar schouder.  Een fietser die haar van achteren benadert,  rukt  vliegensvlug de kostbare tas met daarin ook haar bankpas van haar schouder.  De dader fietst snel weg. Een bewakingscamera bij een tankstation aan de Limburglaan legt de straatrover vast als hij daar met de gestolen pas contactloos een kleine aankoop betaalt.  Hij heeft kennelijk geen pincode want de rekening van de vrouw plunderen, lukt hem niet. Wellicht biedt hij de gestolen tas van het merk Louis Vuitton ergens te koop aan.  De straatrover draagt de avond van de beroving een blauwe jas en een rode pet. 

 

Drugsdeal in Bergen op Zoom

De politie is in Bergen op Zoom op zoek naar een vermoedelijke drugshandelaar. Een getuige legt op donderdag 16 juli 2020 nabij het station een drugsdeal vast. De koper werd direct aangehouden en van een andere mogelijk betrokken persoon is de identiteit al bekend. Maar de verkoper, de man die zich verplaatst op een scooter en die de drugs overhandigt, wordt nog gezocht.

Phishing in Willemstad

Criminelen bemachtigen eind mei 2020 de bankgegevens en een pinpas van een slachtoffer in Willemstad. Twee mannen geven met die bankpas vervolgens tienduizenden euro’s uit in een warenhuis in Amsterdam. Ze staan op beeld!  Het gaat om een blanke man die een baardje heeft. Hij draagt een petje,  heeft een lichtkleurig shirt aan en heeft een schoudertasje bij zich. De andere man is donker en heeft een goudkleurige bril op

Brandstichting in Bladel

Op 28 juli 2020 breekt voor de vijfde keer brand uit bij het appartementencomplex aan de Posthof in Bladel. Sommige bewoners kunnen nog maar net op tijd naar buiten. Omstanders breken een nooddeur open waardoor mensen naar buiten kunnen. De brandweer moet alles op alles zetten om de brand zo snel mogelijk te blussen. De schade is zo groot dat de bewoners hun huis uit moeten en nog steeds niet terug kunnen.  De brandstichter staat op beeld. Hij komt aanrijden op een scooter die door hem in brand gestoken wordt.

Uitzendingen

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.