EINDHOVEN - Een 56-jarige fietser raakte donderdag aan het einde van de middag zwaargewond op de Van Minderhoutstraat, toen hij werd aangereden door de bestuurder van een bestelbus. Omdat er op basis van het eerste onderzoek aanwijzingen waren dat er mogelijk sprake was van opzet, werd die bestuurder aangehouden. Hij zit nog vast.


De exacte omstandigheden waaronder de aanrijding gebeurde is onderwerp van onderzoek door de recherche en onze verkeersspecialisten. Datzelfde geldt voor de mogelijke aanleiding. De 58-jarige bestuurder van de bestelbus werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en verder onderzoek. Het slachtoffer werd met spoed en in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis vervoerd. Voor zijn leven wordt nog steeds gevreesd.

De plek van de aanrijding werd ruim afgezet voor sporenonderzoek door verkeersspecialisten. We hoorden getuigen en bekeken beschikbare camerabeelden. De bestelwagen en de fiets van het slachtoffer namen we in beslag voor nader onderzoek. Het onderzoek ter plaatse werd rond negen uur ’s-avonds afgerond.

Camerabeelden en getuigen
Getuigen of mensen die misschien camerabeelden van het incident hebben, roepen we op zich te melden bij de districtsrecherche in Eindhoven. Dat geldt ook voor mensen met beelden van de omgeving van de tijd voorafgaande aan de aanrijding, waar voor ons misschien informatie over de mogelijke aanleiding op te zien is. Bel de recherche via 0900-8844 of stuur de beelden door via het meldformulier op onze website https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldformulier.html