Eindhoven - Na een onderzoek van enkele maanden hield de recherche in Eindhoven donderdag drie mannen aan die verdacht worden van drugshandel. Daarvoor werden arrestatie eenheden ingezet. Aan de aanhoudingen ging een actie vooraf. We namen onder andere diverse drugs, auto’s en een groot geldbedrag in beslag.

Het onderzoek richtte zich op twee broers van 27 jaar uit Eindhoven, waarvan we het vermoeden hadden dat ze zich bezig hielden met de handel in verdovende middelen. In de loop van de tijd kwam ook de derde verdachte, een 20-jarige Eindhovenaar, in beeld. Tijdens de actie afgelopen donderdagavond werd deze man in de gaten gehouden en zagen rechercheurs meerdere keren dat hij aan het handelen was. Enkele klanten zijn later ondervraagd.

Verborgen ruimtes

De jeugdige Eindhovenaar werd vervolgens tot aan zijn woning gevolgd en daar aangehouden. Op het moment van aanhouding was hij net bezig met het tellen van geld, naar later bleek een groot geldbedrag van enkele tienduizenden euro’s. Dit geld is in beslag genomen. Gelijktijdig werden de twee broers in hun bedrijf aan de Leenderweg in de boeien geslagen. De auto waarin zij zich op dat moment vervoerden namen we mee. In deze auto vonden we in enkele verborgen ruimtes een grote hoeveelheid onversneden cocaïne en een hoeveelheid hasj. Behalve deze auto namen we nog enkele auto’s in beslag, die gebruikt werden tijdens het dealen. Maar ook namen we een kostbare SUV en een hoeveelheid gouden sieraden in beslag, omdat we denken dat die met crimineel geld zijn betaald.

Kluizen

Totaal doorzochten we tijdens de actie vier locaties; het bedrijf van de broers en de woningen van de drie verdachten. Ook deden we onderzoek op twee andere plekken omdat we erachter kwamen dat de verdachten daar over kluizen beschikten. Daarin troffen we ook nog eens vele tienduizenden euro’s contant geld aan. Wij denken dat al het aangetroffen contante geld verdiend is met criminele activiteiten. Tenslotte vonden we tijdens de doorzoekingen ook nog munitie bestemd voor automatische vuurwapens.

De drie mannen zitten voorlopig vast en het onderzoek naar hun activiteiten gaat onverminderd voort.