EINDHOVEN - Op dinsdagavond 19 augustus overvalt een gewapende man een cafetaria aan de Donizettilaan. Hij ging er uiteindelijk met een geldbedrag vandoor. Het lijkt er op dat dezelfde dader kort daarvoor probeerde een ander cafetaria aan de Heezerweg in Eindhoven te overvallen. De medewerkers waren daar gelukkig in staat de gewapende man weg te jagen. Wij zoeken getuigen die ons kunnen helpen deze man op te pakken!


Overval Donizettilaan

De man loopt rond 21.50 uur het cafetaria binnen. Er zijn dan enkele medewerkers aanwezig. Na binnenkomst gaat de man naar de servicebalie van de winkel. Hij houdt duidelijk zichtbaar een vuurwapen vast in zijn hand en richt dit op een medewerker. De man maakt een geldbedrag buit en vlucht vervolgens op een scooter richting de Karel de Grotelaan.

Poging overval Heezerweg
Opmerkelijk genoeg vond kort voor deze overval een soortgelijke (poging tot) overval plaats op een cafetaria aan de Heezerweg in Eindhoven. De medewerkers wisten de overval te verijdelen door de gewapende man weg te jagen. Ook daar vluchtte de dader op een scooter. Gelet op de werkwijze en het overeenkomende signalement vermoeden wij dat het in beide incidenten om een en dezelfde dader gaat.

Signalement
De dader droeg een grijze integraalhelm, grijze trui en handschoenen tijdens het plegen van beide overvallen. Door de helm werd zijn gelaat verhuld.

Onderzoek
Wij onderzoeken beide overvallen uitvoerig en willen heel graag de identiteit van de dader achterhalen. Goede camerabeelden uit de omgeving van beide overvallen zouden daar aan bij kunnen dragen.

Getuigen gezocht
Wij zoeken dan ook getuigen en/of camerabeelden die naar de dader leiden.

  • Misschien heb jij de man gezien toen hij voor of na de overval in de omgeving liep van en/of zich verplaatste met zijn scooter over de Donizettilaan en de Heezerweg. Of wellicht ken je mensen die hem hebben gezien.
  • Of woon je in de buurt en heb je camerabeelden? Deel die beelden dan met ons als dat nog niet is gebeurd.
  • Ook mensen die andere opvallende en/of verdachte zaken hebben gezien in de omgeving van beide overvallen vragen wij nadrukkelijk om contact met ons te leggen.

Bel ons via 0900 8844. Liever anoniem? Dat kan ook door 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem) te bellen. Of gebruik onderstaand tipformulier.