EINDHOVEN - Een 42-jarige man uit Eindhoven zwaaide gisterenavond met een mes in de binnenstad van Eindhoven wat uiteindelijk leidde tot een schot van de politie. De man raakte gewond aan zijn onderbeen.


Agenten reageerden op een melding dat een man met een mes stond te zwaaien op het Lichtplein. Kort daarvoor had de man tegen voorbijgangers bedreigingen geuit. Ondanks herhaaldelijk aanroepen dat de man het mes moest laten vallen en het lossen van waarschuwingsschoten gaf de man geen gehoor. Een collega schoot hierop de man in het onderbeen. De agenten verleende direct eerste hulp en legden een tourniquet aan. De man werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij ligt momenteel nog in het ziekenhuis en is aangehouden voor verder onderzoek. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het optreden van de politie.

Getuigen
De man liep al eerder in de binnenstad van Eindhoven rond. Mogelijk is hij voorafgaand aan het incident al opgevallen of heeft iemand hem eerder op de avond nog gezien of gesproken. We komen graag in contact met deze mensen. Beschik je over camerabeelden? Deel deze beelden met ons! Neem contact met ons op via 0900-8844 of meld het hieronder in het tipformulier. Anoniem melden kan uiteraard ook via 0800-7000. Alle informatie is welkom.