EINDHOVEN - Een man uit Maarheeze misdroeg zich vannacht ernstig tegen de politie in het uitgaansgebied op Stratumseind. De 21-jarige man mishandelde twee politieagenten en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding.


Aanleiding

De politie kreeg rond 03.15 uur melding dat het onrustig was op straat bij een café op Stratumseind en ging poolshoogte nemen. Er zou mogelijk een vechtpartij zijn geweest. Twee politieagenten zagen daar dat een jongeman agressief gedrag vertoonde door herhaaldelijk de confrontatie op te zoeken met andere uitgaansbezoekers. Toen zij met de man in gesprek wilden gaan belemmerde een onbekend gebleven vrouw hen. Zij duwde onder andere tegen de agenten om te voorkomen dat de politie de man kon aanspreken. Nadat een van de politiemannen de vrouw wegduwde escaleerde de situatie. De verdachte sloeg namelijk een van de politiemannen een aantal keer met de vuist tegen het gezicht.

Verzet
De man is vervolgens onder veel verzet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij verzette zich fel tegen zijn aanhouding.
Zo probeerde de verdachte onder meer de wapenstok van een van de agenten te bemachtigen en trok hij diezelfde agent naar de grond.
Daarbij bezeerde de agent zijn elleboog.

Vervolgonderzoek
Wij onderzoeken dit incident grondig. De politieagenten doen aangifte van mishandeling tegen de verdachte. Een van de agenten heeft vermoedelijk een gekneusde elleboog opgelopen. De andere agent heeft fikse pijn aan zijn linkerkaak overgehouden.

Tegen de verdachte wordt dossier opgemaakt voor de mishandeling van de politieagenten en het verzetten tegen zijn aanhouding.
Hij zit nog vast voor verder onderzoek en wordt vandaag uitgebreid verhoord.

Geweld tegen politie onacceptabel
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Klik hier voor meer info over het thema geweld tegen politie.

En klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak