EINDHOVEN - In een woning aan de Van Thienenlaan raakte zondagavond twee mannen zwaargewond nadat zij in de woning werden belaagd door onbekende gewapende mannen.

Tussen 20.10 uur drongen meerdere gemaskerde personen, vermoedelijk twee mannen, de woning binnen. Twee bewoners werden zwaar toegetakeld, een derde bewoner bleef ongedeerd. Na de mishandeling vluchtte de daders de wijk in. Buurtbewoners maakte melding bij de politie, waarop we direct een onderzoek zijn gestart naar de daders. We zijn nog altijd naar hen op zoek.

De slachtoffers, beide 34 jaar, hebben de Poolse nationaliteit. Een van hen ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De ander raakte zwaargewond aan zijn arm en knie.

Nog veel vragen
Het onderzoek naar de mishandeling draait volop. Er is op dit moment nog veel onduidelijk en we zitten dan ook nog met een hoop vragen. Wat is er precies in de woning gebeurd en waarom? We zijn in gesprek met buurtbewoners en getuigen en hopen dat zij ons meer duidelijkheid kunnen geven. Ook met de derde bewoner wordt uitgebreid gesproken en nemen we ook de achtergronden van beide slachtoffers mee in het onderzoek. De woning is maandagochtend door forensische specialisten nader onderzocht op sporen. Deze sporen kunnen ons mogelijk een beeld geven wat er zich in de woning heeft afgespeeld.

Wie weet meer?
Heeft u zondagavond meerdere gemaskerde mannen rond 20.10 uur in de Van Thienenlaan of omgeving gezien en hebben wij nog niet met u gesproken? We komen graag met u in contact. Heeft u camera’s hangen? Bekijk de beelden dan eens goed of er mogelijk iets relevants op staat. Misschien zijn de daders wel vastgelegd op beeld. Of heeft u andere belangrijke informatie voor ons? We horen het graag! Alle informatie is welkom via 0900-8844.