Eindhoven, Oirschot, Riethoven - Een gewone avond eindigt voor een echtpaar in een drama als overvallers hun woning proberen binnen te komen. Doordat ze zo ontzettend dapper reageren, komen de daders niet binnen en blijft het bij een poging overval. Maar dat maakt het niet minder ernstig. Het heeft grote impact op de man en de vrouw. Wij zijn op zoek naar de daders en reconstrueren in Bureau Brabant wat er is gebeurd. Verder in de uitzending aandacht voor een inbraak in een wok restaurant in Oirschot en een diefstal uit een kerk in Riethoven.

Eindhoven – poging woningoverval

Op maandagavond 27 september proberen twee mannen een huis in de Charlotte van Bourbonhof in Eindhoven te overvallen. De bewoner is die avond thuis met zijn vrouw. De overvallers bellen aan en de man opent de voordeur waarop de overvallers proberen binnen te komen. De bewoner probeert de deur dicht te krijgen. Zijn vrouw komt op het lawaai in de gang af en ziet wat er aan de hand is. Ze helpt haar man de deur dicht te duwen. De overvallers geven het op en gaan er vandoor. We hebben beelden van de daders, maar ook een geluidsfragment waarop de stem van een van de daders hoorbaar is. Herkent u ze? Geef het door!

Oirschot – Inbraak restaurant

Help ons mee de daders te vinden. Op dinsdagavond 20 juli wordt er rond half tien door twee mannen ingebroken in een wok restaurant. De inbrekers nemen gereedschap mee en vernielen het camerasysteem. Gelukkig zijn er toch beelden bewaard gebleven. De camera heeft voor de vernieling nog een kort fragment van de daders op kunnen nemen. En ze staan er goed op. Heeft u een vermoeden wie het kunnen zijn? Laat het weten!

Riethoven – Diefstal uit kerk

Twee mannen deinzen niet terug om ook uit een kerk spullen weg te halen. Achter in de kerk nemen ze twee kostbare zilveren ampullen mee. We laten beelden van de twee mannen zie. Weet u wie ze zijn. We horen het graag!

Bureau Brabant wordt elke maandag om 18.15 uur uitgezonden bij Omroep Brabant en wordt daarna elk uur herhaald tot en met dinsdagmiddag.