Eindhoven - Gisterenavond rond 19.00 uur hielden we een 18-jarige man uit Eindhoven aan voor bedreiging van zijn ex-partner. Bij deze aanhouding raakte een politieagent gewond.

De verdachte had eerder op de avond zijn ex-partner belaagd en bedreigd. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich. Een 20- jarige man probeerde de aanhouding te voorkomen en sloeg de agent meerdere keren in het gezicht. Hij werd vanmiddag aangehouden. Beide zitten vast voor verder onderzoek. De collega is behandeld in het ziekenhuis en hield er verwondingen over aan zijn gezicht.

Geweld tegen politiemensen

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Ook als er aanwijzingen zijn dat het geweld is gepleegd onder invloed van alcohol of drugs, kunnen verdachten zwaardere straffen krijgen.