EINDHOVEN/WAALRE - Twee agenten zijn woensdagochtend licht gewond geraakt bij een aanrijding met een verdachte. De 42-jarige verdachte was er in zijn auto vandoor gegaan na een verdachte situatie. In zijn auto werd een dealer hoeveelheid harddrugs aangetroffen.

Rond 11.00 uur vanmorgen kwam bij de politie een melding binnen van een verdachte situatie aan de Sterkenburg in Eindhoven. Daar zou mogelijk in drugs gedeald worden. De collega’s troffen ter plaatse een duidelijk verwarde man in zijn personenauto en wilden deze controleren. Daarop drukte de man het gaspedaal in en ging er vandoor.

Achtervolging
Er ontstond vervolgens een achtervolging met hoge snelheid door het stadsdeel Gestel. In totaal waren daar een tiental politievoertuigen bij betrokken. Zij voerden zwaailicht en sirene. Op de Anton Coolenlaan werd getracht de man te laten stoppen. Dat lukte echter niet en twee politiewagens kwamen daarbij met elkaar in botsing. Beide voertuigen raakten beschadigd, maar de collega’s beleven ongedeerd.

Frontale botsing
De verdachte reed vervolgens richting Waalre. Op de Burgemeester Mollaan werd hij daar het fietspad op gedwongen. In plaats van te remmen gaf de verdachte vol gas en reed frontaal in op een politiewagen die hem op het fietspad in tegengestelde richting tegemoet kwam. Daarmee was de achtervolging ten einde. De twee collega’s raakten licht gewond en zijn ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis. De verdachte bleef ongedeerd. Beide voertuigen zijn total loss. Een vierde politiewagen raakte ook licht beschadigd omdat hij achterop zijn voorganger reed. Deze collega’s raakten niet gewond.
Onder invloed

De verdachte bleek een 42-jarige man uit Geldrop. Hij was vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen. Er is een bloedproef gedaan om dat verder te onderzoeken. De man is niet in het bezit van een geldig rijbewijs. In zijn auto werd door de collega’s een handelshoeveelheid harddrugs gevonden. Deze is in beslag genomen voor verder onderzoek. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.
Getuigen

De achtervolging heeft de nodige aandacht getrokken, met name in het stadsdeel Gestel. Mogelijk dat het rijgedrag van de verdachte voor toeschouwers ook gevaarlijke en stressvolle momenten heeft opgeleverd. We zijn voor het verdere onderzoek nog naar mensen die relevante informatie hebben. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.