EINDHOVEN - We hebben dinsdagmorgen rond 7.00 uur een 25-jarige man uit Eindhoven aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging en diefstal tijdens de rellen in Eindhoven op 24 januari van dit jaar.

De man kwam prominent bij de politie in beeld omdat hij tijdens en na afloop van de rellen in Eindhoven veel beelden deelde op social media. Ook deed hij begin februari uitgebreid zijn verhaal in de media.

Onderzoek
Aan de hand van de vele beelden deed de politie onderzoek. Daaruit bleek dat de man tijdens de rellen niet alleen filmend aanwezig was. Hij heeft zich vermoedelijk ook schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging en diefstal. Zo zou hij stenen naar de collega’s hebben gegooid en ook gestolen hebben uit de Jumbo aan het Stationsplein.

Vluchtpoging
Daarop is besloten om de man dinsdagmorgen aan te gaan houden. Daarbij deed hij een vluchtpoging. Toen hij echter bij het zien van de collega’s via de achterdeur probeerde te vluchten werd hij daar door ons opgewacht. De man sloot vervolgens snel de deur en verschanste zich in het huis. Uiteindelijk hebben collega’s de deur geforceerd en in het huis vonden ze de verdachte die zich verstopt had achter een bank op de tweede verdieping. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Ook een 18-jarige huisgenoot van de verdachte is uiteindelijk aangehouden. Hij beledigde de collega’s tijdens de actie.

Meld jezelf!
Het onderzoek naar de avondklokrellen in Eindhoven en ’s-Hertogenbosch is in volle gang. De politie beschikt daarbij over zeer veel beelden. Een groot deel daarvan is door burgers zelf bij ons aangeleverd en daar zijn we heel blij mee. De komende tijd zullen we ook vaker de hulp van het publiek inroepen om relschoppers te identificeren. Was je bij de rellen betrokken? En wil je voorkomen dat je in beeld komt? Meld jezelf dan bij de politie.

Blijf delen
Hoewel er dus al heel veel materiaal beschikbaar is, vragen we burgers nog steeds om hun eigen beelden met ons te delen. Heeft u videobeelden of foto’s gemaakt van deze ongeregeldheden? Via deze link kunt u de beelden uploaden. Uiteraard is het ook van belang dat u, indien mogelijk, bij de beelden ook informatie geeft over wat en wie we er op kunnen zien.