GELDROP - Op donderdag 29 december heeft de politie 142 kilo voor consumenten verboden vuurwerk in beslag genomen in een woning aan de Wingerd in Geldrop. De bewoner is als verdachte aangehouden en het vuurwerk is in beslag genomen.


Melding
Naar aanleiding van een andere melding zijn agenten naar een woning in Geldrop gegaan. Daar troffen zij een 37-jarige verdachte aan. Hij is aangehouden en zal worden verhoord. Bij doorzoeking van de woning stuitten agenten op 4 hennepplanten en verboden vuurwerk. Onder andere cobra’s, nitraten en 1000 klappers werden aangetroffen.

Risico’s
Het opslaan en bewaren van vuurwerk is aan verschillende veiligheidsregels gebonden. Want te veel vuurwerk in bijv. een huis of garage, is gevaarlijk. En kan ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid van bewoners en omgeving. Zeker als het gaat om deze voor consumenten verboden vuurwerkexplosieven.

Vuurwerk mag alleen maar verkocht worden op 29, 30 en 31 december. Bovendien mag het alleen maar afgestoken worden van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Meld opslag vuurwerk
Heeft u het idee dat er bij u in de omgeving vuurwerk ligt opgeslagen, op een niet toegestane manier wordt verhandeld of vervoerd gaat worden? Bel dan de politie op telefoonnummer 0900-8844. Of bel met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.