EINDHOVEN - De politie zoekt getuigen van een gewapende overal op vrijdagavond 10 november op een afhaalrestaurant aan de Bredalaan in Eindhoven.


Rond 20.15 uur kwam een man het restaurant binnen gelopen en bedreigde de medewerker achter de kassa met een mes. De man eiste geld. Nadat hij een greep in de kassa had gedaan, ging de verdachte er weer vandoor. Niemand raakte tijdens de overval gewond.

Eerdere beroving

Opmerkelijk is dat op woensdagavond 8 november zich een vergelijkbaar voorval afspeelde op de Bredalaan. Rond 21.45 uur kwam toen een man een kleine supermarkt binnen gelopen en bedreigde de medewerker aan de kassa met een mes en eiste geld. In dit geval lukte het de dader niet iets buit te maken en onverrichter zaken vluchtte hij de zaak uit. Ook hier raakte niemand gewond.

Verband

De politie onderzoekt beide incidenten en sluit een verband zeker niet uit. Ook al omdat het signalement van de verdachte in beide gevallen sterk overeenkomt: man, blank, circa 40 jaar, slank postuur. In beide gevallen droeg de verdachte een donkere regenjas met een reflecterende streep op de rug.

Getuigen

De politie onderzoekt beide incidenten en is daarbij op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien op woensdag 8 november of vrijdag 10 november? Heeft u andere informatie die ons kan helpen bij dit onderzoek? Neem dan contact met ons op via één van onderstaande manieren.