HAPERT - De politie onderzoekt een gewapende overval op een recreatiepark aan de Schouwberg in Hapert op zondag 12 maart. UPDATE (15-3) - Het onderzoek wijst uit dat er mogelijk sprake is van een in scène gezette overval.


Rond 12.30 uur kwam de melding binnen dat de medewerker van de gamehal op het park met een wapen bedreigd zou zijn en een geldbedrag af moest staan. De dader ging er daarna vandoor en niemand raakte gewond.

Onderzoek
Na de melding is de politie direct een groot onderzoek opgestart. Dat leidde uiteindelijk lot de aanhouding van een 28-jarige vrouw en een 27-jarige man uit Bladel. Beiden zitten nog vast.

Bij de huiszoeking na de aanhoudingen werd een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen. Dat is in beslag genomen. Het onderzoek naar de exacte toedracht gaat de komende tijd verder.

Overval mogelijk in scene gezet
Eén van de eerder aangehouden verdachten is een medewerker van het recreatiepark. Op basis van het onderzoek ziet het er nu naar uit dat er mogelijk sprake is van een in scène gezette overval waarbij de medewerker zich fictief liet overvallen door de tweede verdachte.

Tijdens het onderzoek kwamen ook een andere Hapertse vrouw (31) én man (34, zonder vaste woon of verblijfplaats) in beeld als verdachte. Zij zijn maandagavond aangehouden. De twee later aangehouden verdachten zouden ook betrokken zijn geweest bij de in scène gezette overval en droegen vermoedelijk kennis van het in scène gezette karakter van de overval.

Vervolg
Alle verdachten zijn inmiddels na verhoor heengezonden. Tegen hen zal dossier worden opgemaakt voor verduistering in dienstbetrekking en/of diefstal in vereniging.