EINDHOVEN/GELDROP - In de uitzending van Bureau Brabant van 11 april staat we stil bij twee gewapende overvallen op supermarkten in Eindhoven. Beide heftig genoeg om de medewerkers een trauma te bezorgen. Maar we vragen ook uw hulp bij een pinfraude in Geldrop.

Gewapende overvallen Eindhoven
Op zaterdag 19 februari vindt de eerste overval plaats bij een supermarkt aan de Woenselsestraat in Eindhoven. Aan het begin van de avond, rond 18.30 uur, loopt de donker geklede overvaller met een mes de winkel binnen. Hij loopt direct naar de servicebalie en met het mes gericht op een medewerkster eist hij geld van haar. Er wordt wat geld in een tas gestopt en de overvaller gaat er weer vandoor. De tweede overval is op zaterdag 5 maart, maar nu bij een supermarkt aan het Dirigentplein in Eindhoven. Ook hier aan het begin van de avond, rond 19.15 – 19.30 uur, slaat de overvaller toe. En bedreigd hij weer met een mes een medewerkster van de servicebalie. Deze keer doet de dader zelf een graai in de kassa. Hij pakt er zoveel mogelijk briefgeld uit wat hij bij elkaar kan graaien en is binnen no-time weer buiten.

Ook al is het niet zeker of dit dezelfde daders zijn, toch zijn er wat opmerkelijke overeenkomsten. We laten daarom beelden van beide overvallers zien. Is het dezelfde dader? Mogelijk herkent u hem van de beelden? Geef uw tips aan ons door!

Pinfraude Geldrop
We laten beelden zien van een man die staat te pinnen met een gestolen pinpas. Deze had hij kort daarvoor van iemand uit een huis gestolen. Hij probeert zijn gezicht nog af te schermen, maar we kunnen hem toch goed zien. Wie u wie het is?

Bureau Brabant wordt elke maandag vanaf 18.15 uur uitgezonden bij Omroep Brabant en wordt daarna tot en met dinsdagmiddag elk uur herhaald.