EINDHOVEN - In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 juli werd er brand gesticht bij een huis aan de Moreelselaan in Eindhoven. Rond 03.00 uur ’s nachts was er verdachte activiteit van twee personen bij de woning. Er volgde een knal en daarna brand. Een 16-jarige jongen die op de bank lag te slapen raakte ernstig gewond. Het onderzoek naar de brandstichting is nog altijd in volle gang.


In tien minuten was de gehele benedenverdieping verwoest. Zowel de voor- als de achtergevel liepen forse schade op. De 16-jarige jongen liep 2e en 3egraads brandwonden op. Hij is inmiddels wel uit ziekenhuis, maar zijn herstel gaat lang duren.

Er zit een verdachte vast, een destijds 17-jarige jongen uit Helmond. Maar we vragen hulp bij het vinden van een tweede verdachte.

De twee verdachten reden die nacht op een groene scooter, een Piaggio Skipper, vermoedelijk vanuit het Pieter Neefspad naar de Van Everdingenstraat. Daar stopten ze en liepen de Jan van Scorelstraat in. Na de brandstichting reden ze weer via de Van Everdingenstraat weg en sloegen verderop rechts, en verdwenen via de Jan van Eyckgracht.

Wie herkent de twee jonge mannen op deze beelden? Wie kan meer vertellen over deze scooter al dan niet in combinatie met deze twee jongens? Of misschien heeft u Informatie over de aanleiding en achtergronden van deze brandstichting.