EINDHOVEN - Binnen twintig minuten vinden op dinsdag 18 augustus 2020 twee gewapende overvallen op cafetaria’s plaats in Eindhoven. De eerste overval gebeurt om 21.25 uur op een zaak aan de Heezerweg. Daar blijft het een bij een poging. De twee overval is op een snackbar aan de Donizettilaan. Daar wordt wel een geldbedrag buitgemaakt. Gelet op de werkwijze en het overeenkomende signalement vermoeden wij dat het in beide incidenten om een en dezelfde dader gaat.


De eerste overval gebeurt omstreeks 21.25 uur op een zaak aan de Heezerweg. De overvaller komt aan op een scooter. Binnen bedreigt hij de eigenaar met een pistool. Hij gaat er geschrokken zonder buit op zijn scooter vandoor als de eigenaar en ook zijn vrouw een stok pakken.

De dader geeft echter niet op en rijdt door naar een snackbar aan de Donizettilaan. Vijftien minuten na de eerste poging wordt ook deze zaak op dezelfde manier overvallen. De man loopt de cafetaria binnen. Er zijn dan enkele medewerkers aanwezig. Na binnenkomst gaat de man naar de servicebalie van de winkel. Hij houdt duidelijk zichtbaar een vuurwapen vast in zijn hand en richt dit op een medewerker. Hij maakt het wisselgeld uit de kassa buit. De dader vlucht vervolgens op zijn scooter in de richting van de Karel de Grotelaan. Van beide overvallen zijn bewakingsbeelden opgenomen.

De dader droeg een grijze integraalhelm, grijze trui en handschoenen tijdens het plegen van beide overvallen. Door de helm werd zijn gelaat verhuld.

- Wie herkent de overvaller die zich verplaatst op een scooter?

-Wie heeft de dader gezien toen hij voor of na de overval in de omgeving liep van en/of zich verplaatste met zijn scooter over de Donizettilaan en de Heezerweg. Of wellicht ken je mensen die hem hebben gezien.

-Ook mensen die andere opvallende en/of verdachte zaken hebben gezien in de omgeving van beide overvallen vragen wij nadrukkelijk om contact met ons te leggen.