EINDHOVEN - Meerdere mannen overvielen vanochtend een woning in een appartementencomplex aan de Eindhovense Echternachlaan. Niemand raakte gelukkig gewond. De verdachten vluchtten met een onbekende buit. In de woning ontdekten de agenten onder meer grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. De 40-jarige bewoner is aangehouden in verband met deze vondst. Uiteraard willen we graag weten door wie de bewoner is overvallen. Heb je iets gezien of weet je meer over deze zaak? Laat het ons weten.


Woningoverval

Rond 06.30 uur kregen we een melding van een ruzie in een woning in een appartementencomplex op de Echternachlaan. Uit onderzoek bleek dat de bewoner was overvallen door meerdere mannen. Zij bedreigden de bewoner en maakten hem een onbekende buit afhandig. De mannen vluchtten daarna in een grote, lichtkleurige terreinauto in een onbekende rijrichting.

Signalementen verdachten

Eén van de overvallers zou gelaatsbedekking hebben gedragen. Ook zouden de overvallers zakken bij zich hebben gehad.

Aanhouding

Tijdens het onderzoek naar de woningoverval stuitten agenten onder meer op grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. In verband met die ontdekking is de 40-jarige bewoner aangehouden.

Onderzoek

De recherche onderzoekt de toedracht van de woningoverval én onderzoekt de gevonden grondstoffen. Om een beeld te krijgen van wat zich precies heeft afgespeeld, is (sporen)onderzoek gedaan in en rond de woning. In de omgeving van de woning werd een poederspoor aangetroffen. Dat poederspoor wordt onderzocht, maar het lijkt te gaan om dezelfde grondstoffen voor de productie van synthetische drugs als in de woning. Onze recherche sluit niet uit dat de overvallers een onbekende hoeveelheid grondstoffen hebben weggenomen uit de woning.

Getuigenoproep

Er is nog veel onduidelijk aan deze zaak. Onze recherche wil daarom graag meer weten. Heb jij (de auto van) de gevluchte overvallers gezien of weet je meer over de overval en/of de aangetroffen synthetische drugsgrondstoffen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of een van onderstaande actieknoppen.