EINDHOVEN - Donderdagmiddag 19 augustus rond 14.00 uur werd in een garagebox aan de Tarantostraat in Eindhoven tientallen wapens gevonden. Dat gebeurde tijdens een geplande actie in de woning en garageboxen. Twee verdachten zijn aangehouden.

Wapens
In de garagebox werd een grote hoeveelheid automatische wapens, handvuurwapens en munitie aangetroffen. De directe omgeving werd bij de vondst meteen afgesloten en een bewakingseenheid van de politie kwam naar de locatie om de omgeving te beveiligen. Daarna kon het Forensische team aan de slag om sporen veilig te stellen en onderzoek te doen.

Tegelijkertijd werd ook nog een andere woning in Eindhoven doorzocht. Ook daar vond de politie wapens en deze zijn in beslag genomen.

Verdachten
Gister zijn er ook meteen twee verdachten aangehouden bij de woning. Het gaat om een 32-jarige vrouw en een 36-jarige man, beiden uit Eindhoven. De recherche doet momenteel nog onderzoek.

Criminaliteit bedreigt jouw en mijn veiligheid
Bij ondermijning dringen criminelen ons dagelijkse leven binnen en bedreigen jouw en mijn veiligheid. Dit gaat gepaard met geweld, bedreiging en intimidatie. Het gaat bijvoorbeeld over de productie en handel in drugs, witwassen, mensenhandel, wapenhandel, milieuvervuiling, fraude en cybercrime.

Wat kun je doen?
Wees bewust van opvallende of ongebruikelijke signalen in je omgeving. Herken ze. Praat erover met elkaar, uit je zorgen, en zeg “nee” tegen criminelen en hun activiteiten. Meedoen met criminele activiteiten is het probleem, níet de oplossing. Informeer ons en vraag ons om hulp. Dat kan via de wijkagent, via 0900-8844 en bij spoed via 112. Ook anoniem is melden mogelijk via meldmisdaad anoniem op 0800-7000.

Ondermijnende criminaliteit is als de onderwereld en bovenwereld door elkaar heen(gaan) lopen. Denk aan een crimineel die zijn illegaal verkregen geld gebruikt om legaal zaken te doen. Of een legaal bedrijf dat zich contant laat betalen met geld waarvan de herkomst onduidelijk is. Maar er zijn nog veel meer voorbeelden. Op politie.nl staan verschillende voorbeelden maar ook adviezen over wat u zelf kunt doen.