HELMOND - Op zondag 14 november, kort na middernacht, gebeurde op de Heeklaan een zeer ernstig verkeersongeval. Een personenauto kwam frontaal in botsing met een ambulance. Drie van de totaal vier inzittenden van de auto kwamen bij de aanrijding om het leven, waarbij het gaat om slachtoffers van 15 en 16 jaar uit Eindhoven en Nuenen. De ambulancemedewerkers raakten gewond.


De drie dodelijke slachtoffers overleden ter plaatse. De inzet van hulpdiensten mocht niet meer baten. Het ernstig gewonde slachtoffer werd overgebracht naar een ziekenhuis en zijn toestand lijkt op dit moment redelijk stabiel. Ook de gewonde ambulancemedewerkers werden voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd. Zij werden ter observatie opgenomen, maar hun verwondingen lijken mee te vallen. Na deze fatale aanrijding deed de politie urenlang onderzoek op de plek waar het gebeurde. Vooralsnog lijkt het erop dat de personenauto door nog onbekende oorzaak mogelijk op de verkeerde weghelft terecht is gekomen. De precieze toedracht zal echter uiteindelijk moeten blijken als de bevindingen zijn geanalyseerd en het onderzoek is afgerond. Het totale onderzoek gaat nog geruime tijd in beslag nemen.

Lachgascilinder
Vanzelfsprekend was de vermoedelijke bestuurder, een 16-jarige jongen uit Nuenen, niet in het bezit van een autorijbewijs. Onderwerp van onderzoek is ook hoe de jongens aan de auto gekomen zijn en hoe ze vervolgens op de plek van het fatale ongeval terecht zijn gekomen. In de directe omgeving van de auto troffen agenten een lachgascilinder aan. In hoeverre die invloed heeft gehad op de aanrijding wordt ook nog onderzocht. De ambulance reed ten tijde van het ongeval zonder optische- en geluidssignalen en vervoerde geen patiënt.

Getuigen
Mensen die getuige zijn geweest van het ongeval of anderszins informatie hebben die kan bijdragen aan het reconstrueren van dit noodlottige ongeval roepen we op contact op te nemen met de specialisten van het team Verkeer, via het landelijk politienummer 0900-8844.