EINDHOVEN - Aan het einde van de woensdagmiddag werd de politie gealarmeerd dat er verdachte pakketjes waren gevonden in een garagebox aan de Nazarethlaan in Eindhoven. Specialisten van de politie troffen meerdere pakketjes aan, waarvan het vermoeden bestond dat het om explosieve stof ging. De pakketjes werden later door medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) werd afgevoerd en vernietigd.

De eigenaar van deze, door hem verhuurde, garagebox meldde de vondst van de pakketjes zelf bij de politie. Nadat duidelijk werd dat het waarschijnlijk om explosieve stoffen ging, namen we de nodige maatregelen. Zo werd de straat afgezet en werden de bewoners van de omliggende huizen nadrukkelijk verzocht op de begane grond van hun huis te blijven. De aangetroffen pakketjes met explosieven, bij elkaar een aanzienlijke hoeveelheid, werden in de loop van de avond door medewerkers van de EODD in speciale bompakken onderzocht en veiliggesteld. De medewerkers hebben de spullen daarna vervoerd naar een plek om ze te vernietigen. In de garagebox werden verder een groot aantal jerrycans gevonden.

De politie doet onderzoek naar de herkomst van de explosieven en naar degene die ze daar heeft opgeslagen. Verder proberen we ook te achterhalen waarvoor de explosieven bestemd waren. De stand van het onderzoek laat het op dit moment niet toe meer over het type explosieven te vertellen.