BEST - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een illegale raveparty beëindigd in een voormalig sportcomplex aan de Maas in Best. Meerdere meldingen van geluidsoverlast lagen hieraan ten grondslag. In het pand zouden iets meer dan duizend mensen aanwezig zijn. Bij de beëindiging werden politieagenten meerdere malen bekogeld met glaswerk en andere voorwerpen. Drie politieagenten raakte gewond en één persoon werd aangehouden.

Inzet meerdere eenheden
Meerdere eenheden uit de omgeving, waaronder vier hondengeleiders, zijn ingezet om de openbare orde te handhaven en te zorgen voor een veilige beëindiging van het illegale feest. Op de locatie troffen we in drie van de vier zalen een illegale raveparty aan. Bij onze binnenkomst in het pand zorgde een aantal personen voor een grimmige sfeer en keerden zij zich tegen de politie. Hierbij werden onder andere politieagenten en een hondengeleider belaagd door een bezoeker met een brandblusser. Eén diensthond is hierbij ingezet.

Beëindiging feest
Het illegale feest was rond 04:00 volledig beëindigd. Politieagenten hebben in drie verschillende zalen feestgangers gevorderd te vertrekken. Gedurende de inzet keerde zich meerdere personen op dat moment tegen de politie. Daarbij werden collega’s uitgescholden en met diverse voorwerpen bekogeld waaronder glaswerk.

Uitloop feestgangers
Na onze komst hebben de meeste mensen rustig het feest verlaten en ook na onze inzet zijn de laatste personen, die zich tegen ons keerde, vertrokken. Bij de uitloop is er bewust voor gekozen afstand te nemen en de-escalerend op te treden.

De persoon waarbij de diensthond is ingezet is aangehouden. Drie politiecollega’s zijn bij de beëindiging van het feest gewond geraakt.