EINDHOVEN - Het is een woensdagavond als Ferdi Mathilda uit Boxtel met een kennis op pad gaat naar het centrum van Eindhoven. Op donderdagochtend 28 november 2019 wordt Ferdi dood aangetroffen op de Fuutlaan. Hij is met veel geweld om het leven gebracht. De dader is vooralsnog niet gevonden, maar het onderzoeksteam heeft de zaak nooit losgelaten. Maandag in Bureau Brabant laten we nog niet eerder getoonde beelden zien. Ook laten we beelden zien van een spoofing in Eindhoven. Kijk en help mee de dader te vinden!

Dood Ferdi Mathilda
Ferdi wordt die bewuste ochtend van 28 november rond 7.00 uur dood gevonden op de parkeerplaats van een pand aan de Fuutlaan aan de kant van het spoor. Uit onderzoek blijkt dat Ferdi door extreem geweld om het leven is gebracht. De politie doet onder meer uitgebreid buurtonderzoek en spreekt met mensen uit de omgeving van Mathilda. Ook worden camerabeelden bekeken en geanalyseerd. Vooralsnog heeft dat niet geleid tot een doorbraak in de zaak.

Om alsnog tot die doorbraak te komen wordt het onderzoek momenteel opnieuw tegen het licht gehouden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken. We laten maandag in Bureau Brabant nog nooit eerder getoonde beelden zien en de laatste dag uit het leven van Ferdi Mathilda wordt gereconstrueerd.

Spoofing Eindhoven
Het komt regelmatig voor dat oudere mensen slachtoffer worden van spoofing. Op dinsdagochtend 25 oktober overkwam het de 89-jarige bewoonster van een flat aan de Hudsonlaan in Eindhoven. Ze is in de ochtend gebeld door een zogenaamde ‘bankmedewerker’. Haar rekeningnummer zou mogelijk betrokken zijn bij fraude en ze moest dan haar pincode afgeven. Haar bankpas zou worden opgehaald en ze zou een nieuwe krijgen. De nieuwe pas heeft ze nooit ontvangen en ze is voor ruim duizend euro bestolen. De jongeman op de beelden pint veel geld met de bankpas van de oudere dame.

Wie herkent hem?
Bureau Brabant wordt elke maandag rond 17.00 uur uitgezonden bij Omroep Brabant en wordt daarna tot en met dinsdagmiddag elk uur herhaald. Dinsdag 4 april komt de zaak over de dood van Ferdi Mathilda ook in Opsporing Verzocht. Kijk en help mee!