MADE/OOSTERHOUT/EINDHOVEN - Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 30 november uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven. We vragen uw aandacht voor een diefstal van waardevolle postduiven in Made, meerdere auto-inbraken in Oosterhout en het onderzoek naar de brandstichting in een woning aan de Moreelselaan in Eindhoven.Waardevolle postduiven gestolen in Made


In de nacht van woensdag 30 september op donderdag 1 oktober worden in Made 24 kostbare postduiven gestolen. Ze worden weggehaald bij een 75-jarige duivenliefhebber die al zijn hele leven duiven houdt. Zijn duiven horen bij de internationale top. Ze worden verkocht tot in Saudi-Arabië, China en Japan. Duiven zijn geen alledaags product, dus als ze ergens te koop zijn aangeboden dan moet dat haast meteen opvallen.

Meerdere auto-inbraken in Oosterhout
In september en oktober werden in de wijk Vrachelen in Oosterhout zeker zes auto’s opengebroken. In een nacht zelfs vijf keer achter elkaar. Die nacht worden er meerdere dashboards en navigatiesystemen gestolen. De daders staan meerdere keren op camera.

Onderzoek naar brandstichting Moreelselaan Eindhoven
In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 juli werd er brand gesticht bij een huis aan de Moreelselaan in Eindhoven. Rond 03.00 uur ’s nachts werd er iets door de voorruit gegooid. Er volgde een knal en daarna brand. Een 16-jarige jongen die op de bank lag te slapen raakte ernstig gewond.

In tien minuten was de gehele benedenverdieping verwoest. Zowel de voor- als de achtergevel liepen forse schade op. De 16-jarige jongen liep 2e en 3egraads brandwonden op. Hij is inmiddels wel uit ziekenhuis, maar zijn herstel gaat lang duren. Er zit een verdachte vast, een destijds 17-jarige jongen uit Helmond. Maar we vragen hulp bij het vinden van nog een verdachte.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.