VELDHOVEN - Een 90-jarige man uit Veldhoven is maandagmorgen op 6 mei overleden. De man kwam vrijdagochtend 3 mei ten val van zijn fiets na een duw van een voorbijganger. Hierbij raakte hij zwaargewond. De man is afgelopen maandag aan zijn verwondingen overleden. We zijn op zoek naar getuigen om meer beeld te krijgen van de aanleiding en toedracht van het incident.

Een 90-jarige man werd afgelopen vrijdagochtend rond 10:30 aan de Heemweg in Veldhoven van zijn fiets geduwd. Toen agenten ter plaatse kwamen was het ambulancepersoneel al bezig met het behandelen van het zwaargewonde slachtoffer. Terwijl het slachtoffer met spoed werd afgevoerd gingen de agenten, samen met gemeentehandhavers, in gesprek met de verdachte. De verdachte, een 42-jarige man uit Veldhoven, werd vervolgens aangehouden. Hier werkte hij niet aan mee en ging in verzet. Bij de aanhouding raakte een politieagent gewond en werd de taser ingezet. De verdachte is maandagmiddag voorgeleid en blijft in elk geval de komende twee weken in de cel. We doen verder onderzoek naar de aanleiding en toedracht van het incident.

Getuigen gezocht

Heb je nog niet gesproken met de politie, maar heb je wel informatie over het incident? Dan komen we graag met je in contact. Bel 0900-8844 of bel via Meld Misdaad Anoniem (0800-700) als je anoniem je informatie wil delen.