EERSEL - Bij een woningbrand in Eersel is maandagmiddag 15 januari een man om het leven gekomen. De politie hield vier verdachten aan. Zowel slachtoffer als verdachten woonden in de afgebrande woning.


Rond 16.00 uur kwam een melding binnen dat de woning aan de Voortseweg in brand stond. Daarop rukten de hulpdiensten massaal uit. De brandweer had het vuur kort na vijven onder controle en is nog een deel van de avond bezig geweest met nablussen.

De politie stelde direct een eerste onderzoek in en daaruit kwam al snel een vermoeden van brandstichting naar voren. In de woning bleek vervolgens een man overleden te zijn. Op basis van een eerste identificatie gaat de politie ervan uit dat het de 35-jarige bewoner van het huis betreft. Vanwege het vermoeden van brandstichting zijn vier medebewoners direct aangehouden. Eén van hen, een 47-jarige man, werd zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen en is daar behandeld. Inmiddels is hij in verzekering gesteld. De andere verdachten, een 40-jarige vrouw en twee mannen van 40 en 41 jaar oud, zijn meegenomen naar het bureau en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Onderzoek

De politie doet uitgebreid onderzoek naar de brand. Daarvoor zijn inmiddels de eerste getuigen verhoord en wordt gekeken of er bijvoorbeeld bruikbare camerabeelden zijn. Ook wordt er technisch onderzoek verricht in de woning. Door de brand en de bluswerkzaamheden kon met dit onderzoek pas dinsdagochtend 16 januari worden gestart. Uit dit onderzoek zal moeten blijken of er sprake is van brandstichting en wat de eventuele rol van de aangehouden verdachten daarbij was.