EINDHOVEN - Vannacht raakten drie mensen gewond tijdens een steekincident op het Catharinaplein in het uitgaansgebied van Eindhoven. Twee van de slachtoffers zijn met ernstig letsel naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeren buiten levensgevaar. De politie hield later die nacht een 31-jarige man (Eindhoven) aan als verdachte voor het steekincident.


Melding
Afgelopen nacht ontving de politie rond 04.00 uur meldingen van een steekincident in de omgeving van het Catharinaplein in Eindhoven waarbij meerdere slachtoffers gewond raakten. De verdachte vluchtte na het incident.

Drie gewonden
Meerdere ambulances kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen aan de slachtoffers. Twee van de slachtoffers waren dusdanig ernstig gewond dat zij naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Zij waren nog wel aanspreekbaar en verkeren niet in levensgevaar. Het derde slachtoffer raakte lichtgewond en is op de locatie behandeld door verplegend personeel van de ambulancedienst.

Aanhouding
Op basis van het signalement van de verdachte is de plaatselijke politie met man en macht gaan zoeken. Dat leidde later die nacht rond 05.00 uur - dankzij een melding - tot de aanhouding van een 31-jarige man uit Eindhoven als verdachte van het steekincident. De man bevond zich in een ziekenhuis en voldeed aan het signalement. De politie heeft het vermoeden dat deze verdachte verantwoordelijk is voor het incident, maar onderzoek zal dat verder moeten uitwijzen.

Vervolgonderzoek
Onze recherche startte meteen na het incident een opsporingsonderzoek. Daarbij kregen ze ondersteuning van de forensische opsporing bij het sporenonderzoek én de plaatselijke politie in verband met het (buurt)onderzoek in de omgeving. Het lijkt er op dat de aanleiding van het incident mogelijk binnen een uitgaansgerelateerde context plaatsvond.

Slachtofferhulp
Het incident vond midden in een druk uitgaansgebied plaats. We kunnen ons heel goed voorstellen dat dit heftig kan zijn geweest voor iedereen die dit (mogelijk) heeft gezien. Voor uitgaansbezoekers of passanten, buurtbewoners – en/of eigenlijk iedereen - die hier over willen praten is slachtofferhulp beschikbaar (gesteld).

Informatie delen
Ben je getuige geweest en/of heb je camerabeelden van het incident, maar heb je nog niet met de politie gesproken? En wellicht heb je andere (relevante) informatie voor het onderzoeksteam? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of een van onderstaande actieknoppen.