NIEUW-VOSSEMEER/BLADEL/EINDHOVEN - Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 21 december uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven. We vragen aandacht voor een diefstal van waardevolle zilverwerk uit een kerk in Nieuw-Vossemeer, winkeldieven in Bladel en een overval bij een tankstation in Eindhoven.

Inbraak bij Protestantse kerk in Nieuw-Vossemeer

Tussen zaterdag 19 september en dinsdag 22 september is er ingebroken in de kerk aan de Voorstraat in Nieuw-Vossemeer. Daarbij is er een stalen kluis gestolen met daarin het nodige zilverwerk. Het zilverwerk wordt ook wel onderdeel van de zogenoemde kerkschat genoemd. Het wordt al honderden jaren in de kerk bewaard. Het gaat om zilveren schalen, bekers, schenkkannen en kelken. Een grote hoeveelheid religieus zilver dus, met niet alleen financiële waarde. De emotionele waarde en de cultuurhistorische waarde is zo groot, dat het niet in geld is uit te drukken.

Diefstal van babyvoeding in Bladel
Twee vrouwen lopen op maandag 25 mei 2020 een supermarkt binnen in Bladel. Maar niet om gewone boodschappen te doen. Ze hebben het op babymelk voorzien. De nodige bussen babymelk gaan de winkelwagen in. Maar nu moeten de bussen nog de winkel uit. Als ze eenmaal bij de kassa aan komen, zitten de bussen er niet meer in. Maar het lijkt er op dat de schoudertas wel helemaal vol zit. Waarschijnlijk zitten daar bussen in. Het tweetal staat op beeld!

Overval op tankstation in Eindhoven
Op 31 juli 2020 wordt om ongeveer 06.10 uur het BP-tankstation aan de Eisenhowerlaan in Eindhoven door een man met een mes overvallen. De twee medewerksters staan dan achter het veiligheidsglas. Als de man dreigt met het mes, opent een medewerkster de kassa en overhandigt geld. De dader vlucht te voet, richting de wijk Koudenhoven. Ondanks de aanwezigheid van de nodige politie kort na de overval wist de overvaller toch te ontkomen. De dader is vastgelegd op camera.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.