EINDHOVEN - Het arrestatieteam van de politie hield afgelopen week opnieuw twee mensen aan voor betrokkenheid bij de dood van de 41-jarige Eindhovenaar zondag 23 juni.


Het 41-jarige slachtoffer werd zondagavond 23 juni rond 19.30 uur neergeschoten op de Rode Kruislaan in Eindhoven. Hij overleed later in het ziekenhuis. De daders gingen er vandoor en de politie startte direct een groot onderzoek naar het incident en de verdachten. Twee 19-jarige Eindhovenaren werden diezelfde avond nog aangehouden.

Het onderzoek leidde naar een derde 19-jarige man en een vierde 22-jarige man, beiden uit Eindhoven. Zij werden in de loop van deze week als verdachten aangehouden.

De drie 19-jarige verdachten zijn vrijdag voorgeleid bij de Rechter-Commissaris (RC). Zij blijven 14 dagen langer vastzitten. De vierde verdachte wordt volgende week voorgeleid bij de RC.

Onverminderd door

Het onderzoeksteam heeft sinds zondagavond bijna non-stop gewerkt aan het onderzoek. Ondanks alle aanhoudingen gaat het onderzoek naar de aanleiding en achtergronden onverminderd verder. Eerder werd al duidelijk dat er mogelijk een conflict aan het schietincident voorafging. De nadrukkelijke oproep naar getuigen en camerabeelden blijft dan ook staan.