EINDHOVEN - Een 24-jarige man zou op 30 juli 2022 twee fietsers vol hebben aangereden en ze vervolgens zwaargewond hebben achtergelaten op straat. Het ongeval vond plaats op de Mecklenburgstraat in Eindhoven. Tegen de man werd vandaag een gevangenisstraf van 9 maanden en een rij-ontzegging geëist door het Openbaar Ministerie.


De fietsers, destijds 30 jaar, werden rond 4.30u hard van achteren aangereden en kwamen daardoor tegen twee geparkeerde personenauto’s aan. De bestuurder reed daarna nog harder door op de rijbaan voor het verkeer in tegengestelde richting. Daar botste hij op een verkeersheuvel en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De twee fietsers bleven zwaargewond achter. Vanwege de ernst van hun situatie kwam een traumahelikopter ter plaatse. Beide slachtoffers kampen nog altijd met de gevolgen van de aanrijding.

Spoorloos

Politie doet vervolgens onderzoek naar de verdachte die in eerste instantie spoorloos is. Nadat zijn auto tegen de lantaarnpaal tot stilstand is gekomen, zien omstanders hem namelijk hard wegrennen. Uiteindelijk meldt hij zichzelf 41 uur later bij de politie. Daar blijkt hij zelf ook verwondingen te hebben opgelopen. Vanwege de tijd die verstreken is, is niet meer vast te stellen of de verdachte onder invloed was van alcohol of drugs op het moment van het ongeval.

Eis

De officier van justitie rekent het de verdachte aan dat hij de fietsers aan heeft gereden door zijn zeer onvoorzichtige rijgedrag, dat hij hen daarna in hulpeloze toestand heeft achtergelaten, en er vervolgens alles aan heeft gedaan om te ontkomen, waarbij hij de verkeersregels in ernstige mate heeft geschonden. Het OM eist in deze zaak een gevangenisstraf van 9 maanden en een rij-ontzegging. De rechter doet over twee weken uitspraak.