EINDHOVEN - De 55-jarige man uit Reusel, die vorige week werd aangehouden in het onderzoek naar de dood van een 58-jarige vrouw uit Eindhoven, wordt vrijgelaten. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant donderdag besloten. Het Openbaar Ministerie (OM) is het daar niet mee eens en heeft beroep aangetekend tegen die beslissing. Het onderzoek gaat intussen verder. De man blijft verdachte in de zaak.

Op vrijdag 22 december kreeg de politie tegen het einde van de middag een melding van de man. Hij vertelde dat er mogelijk iets aan de hand was met de bewoonster van een appartement aan de Generaal Cronjéstraat in Eindhoven. Op het balkon van de woning werd even later de overleden bewoonster gevonden. De man werd kort daarop aangehouden, onder meer in verband met een eerder incident.

Mishandeling

De verdachte werd op donderdag 21 december aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. In zijn woning in Reusel zou hij de vrouw, die regelmatig bij hem verbleef, bij een ruzie mishandeld hebben. Het slachtoffer zou aan de mishandeling blauwe plekken hebben overgehouden. De vrouw deed geen aangifte, maar de zaak werd alsnog door de politie onderzocht. De man ontkende de mishandeling en werd voor dat feit niet in voorlopige hechtenis genomen.

Mogelijk verband

Een dag later werd de vrouw zoals gezegd dood gevonden op het balkon van haar appartement. Op basis van het onderzoek houdt de politie er rekening mee dat de vrouw is overleden aan complicaties als gevolg van de mishandeling op 21 december. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de verdachte ook een dag later bij de vrouw is geweest, de dag dat ze dood werd gevonden. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies gebeurd is. In verband met de zaak heeft de politie deze week aanvullend onderzoek gedaan in de woning van de verdachte in Reusel.