EINDHOVEN/BEST - Een 28-jarige man, die in juli werd aangehouden op verdenking van hulp bij zelfdoding, overtreding van de Geneesmiddelenwet en witwassen, blijft nog zeker zestig dagen langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Oost-Brabant gisterenmiddag beslist. het onderzoek is nog volop gaande. Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na het overlijden van een vrouw uit Best in mei 2021. Bij deze persoon werden gegevensdragers aangetroffen die het onderzoeksteam hebben geleid naar de 28-jarige man.


Verdenkingen
De man wordt ervan verdacht dat hij de pillen aan honderden mensen heeft verkocht tussen begin 2018 tot en met juni 2021. Tenminste zes mensen zijn overleden. Een andere verdenking is witwassen. De man zou veel geld hebben verdiend aan de verkoop van de middelen en hij zou daarvan hebben geleefd. Hoeveel hij precies verdiende wordt verder onderzocht. Daarom loopt er ook een financieel onderzoek.

Verder onderzoek
Naast het financieel onderzoek wordt onderzocht of er meer mensen zijn overleden aan de pillen die door de man zijn verkocht. Ook is er een psycholoog benoemd die onderzoek doet. De inschatting is dat er nog zeker maanden aan onderzoek plaatsvindt.