OOST-BRABANT - In het onderzoek rond Operatie Alfa, stelt het Openbaar Ministerie Oost-Brabant hoger beroep in bij de zaken tegen acht verdachten. Op 6 september veroordeelde de rechtbank alle verdachten tot gevangenisstraffen voor de gepleegde delicten als lid van de criminele organisatie.

De vonnissen zijn de afgelopen twee weken uitvoerig bestudeerd. Het OM kan zich op veel punten vinden in de motivering van de rechtbank. Echter, in meerdere zaken is het OM van oordeel dat de straffen niet in verhouding staan tot de ernst van de bewezen feiten. Daarbij komt dat de rechtbank ook verdachten op een aantal punten deels heeft vrijgesproken. Het gaat dan bijvoorbeeld om ernstige delicten als wapenhandel en het vervoer van een grote partij drugs. Het OM kan zich niet vinden in deze beslissingen en wil ook deze zaken graag voorleggen aan de rechter in hoger beroep.

De acht zaken die het betreft zijn de zaken tegen Anjo R., Siebren M., Martien van de P., Martien N., Driekus N., Tinus R., Toon R. uit 1964 en Bea T.