BERGHEM/BEST - Het politieonderzoek naar een overval op een tankstation in Berghem heeft nog het laatste zetje nodig om er hopelijk achter te komen wie de jeugdige daders zijn. We brengen met een reconstructie deze bijna 2 jaar oude zaak opnieuw in Bureau Brabant, omdat deze mogelijk met nieuwe info opgelost kan worden. Ook in juni van dit jaar besteedden we in ons programma al aandacht aan deze overval. Verder tonen we beelden van een inbraak en een poging inbraak bij het Kruidvat in Best.

Overval Shell Berghem
Best - Op 16 januari 2020 wordt het Shell tankstation aan de Burgemeester van Erpstraat in Berghem overvallen. De daders zijn drie jonge mannen die zeer waarschijnlijk uit de omgeving komen. Ze dreigen met messen en de medewerkster achter de balie is zichtbaar in angst voor wat de daders zullen doen. Het lukt haar de kassa open te maken waar de daders geld uit pakken. Dan gaan ze er weer vandoor en steken de Burg van Erpstraat over en zijn dan verdwenen. De medewerkster achter de kassa was zo bang dat ze kort na de overval achter de kassa flauwvalt. Wie helpt ons aan de informatie die kan leiden tot de aanhouding van de daders?

Inbraak Kruidvat
In de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 juli slaat een man met een voorhamer de toegangsdeur van de vestiging van Kruidvat aan het Wilhelminaplein in Best aan diggelen. Hij gaat de zaak in met een grote zak, vult die met bijna alle parfums uit de schappen en gaat er dan weer vandoor in een kleine auto, mogelijk grijs/blauw van kleur. De inbraak staat op beeld.

Opmerkelijk feit is dat een paar dagen eerder, op zondag 11 juli rond 2.30 uur, iemand een poging doet in te breken bij deze zelfde winkel. Op precies dezelfde manier en ook daarvan hebben we beelden. Het is dus zeer wel mogelijk dat dit dezelfde dader is. Wie herkent de dader of heeft een vermoeden bij wie hij is?