EINDHOVEN - Opnieuw heeft de politie een verdachte opgepakt in een groot onderzoek naar de productie van en handel in synthetische drugs. Het gaat om een 20-jarige man uit Eindhoven. De verdachten die eerder zijn opgepakt zijn inmiddels voor de raadkamer van de rechtbank verschenen. Die bepaalde dat de mannen nog negentig dagen langer in de cel blijven.

De man van 20 stond al sinds de actiedag van 9 november gesignaleerd en werd woensdag gelokaliseerd in zijn woonplaats en aangehouden. Hij wordt op dit moment verhoord.

Criminele organisatie
Ook de nu aangehouden man volgens het Openbaar Ministerie onderdeel uit van een criminele organisatie, die zich op grote schaal bezighield met de productie van synthetische drugs. In het onderzoek kreeg de politie de beschikking over een groot aantal chatberichten van de berichtendiensten Encrochat, Sky-ECC en Anom. Meerdere drugslabs werden gedurende het onderzoek opgerold, onder meer dankzij een intensieve samenwerking de Belgische en de Duitse politie.

De Eindhovenaar wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek gaat onverminderd door en nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.