EINDHOVEN - Afgelopen vrijdag werd een overleden vrouw (34) uit Eindhoven gevonden op een parkeerplaats aan het Herodotusplein. De recherche onderzoekt haar overlijden. De doodsoorzaak is echter nog niet vastgesteld én ook is nog niet duidelijk hoe zij op de parkeerplaats is terechtgekomen. Onze recherche komt daarom graag in contact met getuigen die haar mogelijk hebben gezien in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 februari en meer kunnen vertellen over haar looproute.


Onderzoek

De overleden vrouw werd op vrijdag 10 februari rond 07.00 aangetroffen op de parkeerplaats in kwestie. We zijn vervolgens een onderzoek gestart naar haar identiteit en doodsoorzaak. Er is uitgebreid tactisch en technisch onderzoek verricht op én om de locatie naar aanwijzingen en/of sporen die meer info kunnen opleveren over de toedracht van het overlijden van de vrouw.

Identiteit

Later die vrijdag werd de identiteit van het slachtoffer vastgesteld. Het gaat om een 34-jarige vrouw uit Eindhoven. Haar familieleden zijn op de hoogte gebracht en wij wensen hen veel sterkte met hun verlies.

Verder onderzoek

Het lichaam van de vrouw is geschouwd om meer duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak. De schouw leverde daar echter geen uitsluitsel over. Nader onderzoek is nodig en zal hopelijk meer opheldering geven.Wat er precies vooraf is gegaan aan het overlijden van de vrouw én wat er zich afspeelde in de nacht van donderdag 9 februari op vrijdag 10 februari (tussen 23.30 uur en 07.00 uur) is nog niet duidelijk. Alle scenario’s staan nog open.

Getuigenoproep

Onze recherche komt daarom heel graag in contact met mensen die informatie hebben over de (mogelijk) afgelegde route van de vrouw tussen donderdagavond 9 februari 22.30 uur en vrijdagochtend 10 februari 07.00 uur. Scroll naar beneden voor twee afbeeldingen waar de mogelijke looproutes in twee verschillende perspectieven worden getoond.

Signalement van de vrouw: witte huidskleur, tenger postuur, liep op blote voeten en droeg op enig moment een groene trui. Die trui is tijdens het onderzoek teruggevonden nabij de vijver aan de voorzijde van het Pieter Eiffhuis (appartementencomplex aan het Herodotusplein).

Heb je haar (tussen de genoemde tijden) gezien en/of heb je andere info of camerabeelden? Bel 0900-8844 of gebruik de actieknoppen onderaan.

Daarnaast roepen we heel specifiek flatbewoners, omwonenden en overige buurtbewoners op om (als je dat nog niet hebt gedaan) contact met ons op te nemen als je meer informatie en/of camerabeelden hebt.

Ook als je in het bezit van camerabeelden bent waarop mogelijk iets te zien is vragen we je die met ons te delen via de actieknop onderaan met het tipformulier o.v.v. PL2100- 2023031004.