NUENEN - De politie hield donderdagochtend een 36-jarige man uit Eindhoven aan. Daarnaast werd vandaag ook nog een 31-jarige vrouw uit Nuenen gehoord als verdachte in deze zaak. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij twee gewapende berovingen op de zaterdagavond 6 november.

Rond 19.45 uur kregen we die avond een melding van een bezorger van een restaurant in Eindhoven. Zij was beroofd op de Goudvinkhof in Nuenen. Ze had zich daar rond het afgesproken tijdstip gemeld bij een woning om eten te bezorgen. Voordat ze aan kon bellen werd ze op straat echter al beroofd door een in het zwart geklede man met een bivakmuts. Hij bedreigde haar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en dwong haar het geld af te geven.

Rond 22.00 uur kreeg de politie een tweede melding van de Goudvinkhof in Nuenen. Nu was een mannelijke bezorger van een restaurant in Nuenen op vrijwel dezelfde wijze beroofd.

Eerste aanhouding
De politie deed in beide gevallen uitgebreid onderzoek en dat leidde ertoe dat er in de loop van de avond een verdachte in beeld kwam. Deze werd uiteindelijk rond 2.30 uur in zijn woning aangehouden. Hij zit nog vast.

Vervolg onderzoek
Uiteraard deed de politie nog verder onderzoek naar de berovingen. Daarbij kwamen nog twee verdachten in beeld. Beide werden dinsdagmorgen opgespoord en hierbij werd de 36 jarige man aangehouden. We doen nog verdere onderzoek naar de rol van alle verdachten in deze zaak.