EINDHOVEN - De politie heeft op donderdagochtend 29 februari een man en een vrouw aangehouden in Eindhoven. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een gijzeling en ontvoering in Eindhoven. Het 24-jarige slachtoffer is hierbij lichtgewond geraakt. Het incident heeft mogelijk te maken met een zakelijk conflict dat hij heeft met enkele mensen.


In de avond van 3 februari komt de 24-jarige man samen met een vriendin een woning binnen aan de Violierstraat in Eindhoven. In de woning zijn meerdere mensen aanwezig. Wanneer de man en zijn vriendin de woning willen verlaten, worden zij teruggestuurd naar binnen. Vervolgens wordt geld van het slachtoffer geëist. De vrouw mag na een eerste betaling de woning verlaten. Dat geldt niet voor het slachtoffer. Hij werd meegenomen in een auto. Tijdens de rit moest het slachtoffer op verschillende locaties, onder bedreiging van een vuurwapen, om geld vragen.

Onderzoek

Een 24-jarige man uit Eindhoven en een 30-jarige vrouw uit Eindhoven zijn vanochtend in alle vroegte aangehouden. De recherche heeft de afgelopen weken uitvoerig onderzoek gedaan en daarbij kwamen de verdachten in de loop van het onderzoek in beeld. Ze zitten op dit moment vast en worden gehoord over hun betrokkenheid bij de gijzeling en ontvoering. Het onderzoek gaat door en de recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Meer informatie

Mocht u meer weten over deze zaak en heeft u informatie die ons kan helpen? Laat het weten via 0900-8844. Ook kunt u anoniem contact opnemen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).


UPDATE 05-03-2024 - De politie hield vandaag in deze zaak nog 2 verdachten aan. De 41-jarige man uit Rozenburg en 43-jarige man uit Krimpen aan den IJssel zijn beide aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gijzeling en ontvoering. Daarnaast worden zij ook verdacht van afpersing, mishandeling en het bedreigen met een vuurwapen.