VALKENSWAARD - De politie heeft vrijdagochtend een 39-jarige man aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het ernstige ongeval in Valkenswaard. Op dit moment wordt zijn rol onderzocht bij het ongeval waarbij een 13-jarig meisje ernstig gewond raakte en de bestuurder van de auto doorreed.


Een 13-jarig meisje uit Valkenswaard is woensdagavond op haar fiets op de oversteekplaats van de Geenhovensedreef richting de Haagstraat aangereden. Door de klap kwam het slachtoffer enkele meters verder op de weg terecht. De bestuurder van een Volkswagen Golf reed door zonder te stoppen. Het slachtoffer liep door de aanrijding zorgwekkend hoofdletsel op en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek

De verdachte, zonder vaste woon/verblijfplaats, heeft zich vanochtend bij de politie gemeld en is daarop aangehouden als verdachte. Hij zit nog vast. Op dit moment onderzoeken wij zijn betrokkenheid bij het ongeval. Onze verkeerspecialisten hebben deze zaak in onderzoek. Ze hebben ter plaatse sporenonderzoek gedaan en hebben met enkele getuigen gesproken.

Getuigen gezocht

Heb je informatie dat ons kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de collega’s van het Team Opsporing Verkeer van de politie Oost-Brabant via het landelijke politienummer 0900-8844. Anoniem je tip doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Je kunt ook het tipformulier op onze website invullen.