EINDHOVEN - De politie heeft vandaag onderzoek gedaan naar het aantreffen van kogelgaten en een explosief aan de Tongelresestraat in Eindhoven. Rond 10 uur troffen agenten in de ruit van een café aan die straat diverse kogelgaten aan. Daarnaast lag er ook een explosief bij het pand. De EOD heeft dit explosief ontmanteld. De recherche doet verder onderzoek naar de exacte toedracht en de aanleiding van het incident.


Vanochtend kregen we een melding van mogelijke kogelgaten in een café aan de Tongelresestraat in Eindhoven. Eenmaal daar bleek er naast de kogelgaten ook een verdacht pakketje bij het pand te liggen. Agenten vertrouwden dit niet en schakelde een explosieven-expert van de politie in. Na dat onderzoek werd de hulp van de Explosieve Opruimingsdienst ingeroepen. Uit voorzorg werden tientallen woningen en andere gebouwen in de omgeving van het café ontruimd. Veel bewoners konden terecht bij vrienden en familie. Een handjevol mensen werd in de buurt opgevangen

Onderzoek
De EOD heeft met een explosievenrobot het pakketje verwijderd en deze op een veilige locatie tot ontploffing gebracht. De recherche onderzoekt de exacte toedracht en de aanleiding van het incident.