EINDHOVEN - Onderzoek van de politie leidde vandaag tot mooie doorbraken in twee verschillende onderzoeken naar drugshandel. Een 41-jarige man werd aangehouden op verdenking van de handel in drugs en wapens op basis van data uit de gekraakte communicatiedienst Encro-chat. In het andere onderzoek ontdekte de politie in twee woningen op de Halvemaanstraat grote hoeveelheden softdrugs en contant geld. Twee Eindhovenaren (32 en 43 jaar) zijn opgepakt als verdachte in deze zaak. Alle verdachten zitten vast voor verder onderzoek.


Handel in softdrugs
In een onderzoek naar de handel in softdrugs doorzocht de politie vandaag twee woningen aan de Halvemaanstraat in Eindhoven. Ze ontdekten grote hoeveelheden softdrugs (o.a. hasjblokken en henneptoppen), flinke/forse contante geldbedragen. Twee Eindhovenaren zijn aangehouden op de verdenking van de handel in softdrugs. De twee mannen (43 jaar en 32 jaar) zitten vast voor verder onderzoek en de auto van één van hen is afgepakt.

Aanhouding in Encro-chatonderzoek naar de handel in drugs en wapens
In een ander op zichzelf staand onderzoek kwam een 41-jarige man uit Eindhoven in beeld als verdachte. Hij wordt onder meer van handel in verschillende soorten harddrugs en handel in vuurwapens verdacht. In de onderzochte data uit Encro-chat uit 2020 werden diverse gesprekken tussen de 41-jarige verdachte en andere personen onderzocht. De gesprekken gingen over drugs en wapens.

De verdachte werd vandaag opgepakt in zijn woonplaats. Hij zit vast op het politiebureau voor verhoor en onderzoek. Het onderzoek gaat uiteraard onverminderd door.